Seguidors

diumenge, 23 de gener del 2011

Setmana de càrrega

Segona setmana en serio i en aquesta ja he augmentat a 5 entrenaments setmanals.
Dilluns arrancava fent 56' suaus, uns 11kms a 5'11''. Era un entrenament més de recuperació que cap altra cosa, els dilluns solen ser així després de la tirada llarga del dia anterior.
Dimarts vaig provar un entrenament tret del blog del Martin Fiz. Primer uns 15' de calentament amb els estiraments de rigor per mirar de prevenir futures lesions. Un cop fet això, 20' a 4'20'', en realitat vaig anar 2 segons per km més ràpid i em van sortir 4'67 kms durant aquests 20'. Vaig continuar amb 5' de trot de recuperació per acabar fent 12' més a 4'18''. Bones sensacions i en cap moment anava ofegat. És un ritme que m'agradaria provar a la Mitja marató de BCN de la setmana que ve encara que tampoc m'hi vull obsessionar.
Al dia següent tocaven 60' a ritme de marató. I em fa gràcia això del ritme de marató perquè realment no tinc ni idea a quin ritme anar a BCN. M'imagino que sortiré entre 4'45'' i 4'50'', no ho tinc massa clar i vull veure com es desenvolupen les setmanes que queden i llavors prendré una decisió. Tornant a l'entrenament de dimecres, van ser 3 kms de calentament i els 61' que vaig fer a 4'44'', acabant també amb 5' de trot al ralentí. En total doncs, 16'5 kms.
Divendres tenia programades unes sèries de 1000 metres. Em vaig decantar per anar per Moja a fer-les, per la carretera que surt del poble direcció al cementiri i la deixalleria. Podia fer doncs uns 700 metres plans i uns 300 en baixada/pujada segons el sentit de la sèrie. També vaig aprofitar la carretera que va cap a Daltmar, en pujada constant per exigir-me encara més. 7 sèries vaig fer, movent-me entre 4:18 i 3:53.
I per acabar la setmana, tiradeta llarga per la Carretera de les Aigües. No hi havia anat mai i tenia ganes de coneixer-ho. Hi he anat amb el XaviV, ben d'hora, cap a les 8'30 ja erem allà al començament del circuit a Esplugues. Hem començat a poc a poc per entrar en calor(bé, era dificil pel fred que feia), augmentant el ritme progressivament. Feia molta rasca i en alguns trams força vent, gèlid diria jo. I molta, molta gent, uns "malalts" igual que nosaltres. Hem fet els 10,5, quasi 11 kms, de punta a punta i hem tornat de nou fins al principi. Bé, el XaviV ha fet els 22kms i jo tenia intenció de fer tirada més llarga, així que quan en portava uns 20,5 i era molt a prop del punt nostre de partida, he tornat a girar cua i he fet uns 3,5 kms extres més els respectius 4,5-5 de tornada per arribar al cotxe. En total doncs, 29,1 kms en 2h28m. Bon test i bon paisatge durant tot el trajecte. Repetiré se'ns dubte.
En resum, setmana de molta càrrega, sempre parlant del meu nivell, amb un total de 80kms.
La setmana que ve hi ha premi, la mitja marató de BCN, una motivació pel diumenge.