Seguidors

diumenge, 9 de gener del 2011

Mitja Marató Sitges

Em presentava a la sortida amb un propòsit clar, baixar de 1h30m. No havia entrenat quasi res, de fet desde Castelló he fet molts pocs entrenaments i esperava arribar amb la inèrcia del treball de la marató per fer un bon temps a Sitges. La idea era començar fort i veure com anava el tema, no hi ha més, però era conscient que ho podria pagar durant els 21kms.
Igual que vaig fer a la Sansi Cunit, em poso molt endavant a la sortida. Vull seguir la llebre de 1h30 fins on pugui (Si ho arribo a saber ara, passo de seguir-la, jaja). Bé, es dóna el tret i allà anem. Passo per la sortida uns segons després de la llebre i comencem a tirar pel passeig. Em vaig prometre no mirar el crono fins el km.1 i així ha estat, volia trobar un ritme sense estar pendent del crono. 1er km, 4:07. Segueixo tirant al 2on Km per fer un 4:06. Tinc dubtes, no ho veig clar, així que quan atrapo a la llebre decideixo parar. Em col.loco en temps entre 4:09 i 4:18 fins el km.8, però és allà quan em despenjo una mica i veig que no, que la cosa no xuta. Segurament m'he exigit massa, no crec que estigui preparat per correr a aquests ritmes durant tant de temps. Però bé, ho volia provar, tampoc tenia res a perdre.
Del 9 al 12 bé lo pitjor, un terreny de desgast , amb contínua pujada que em va minant més les forces. Passo els 10kms en 43' clavats, anecdòtic. El 12 és el pitjor km, la culminació de la pujada més exigent de la mitja, 4'50''. Segueixo veient que no, però tot i així, faig dos kms de baixada en 4'15'' i 4'13'', però quan arribo al 15 és quan decideixo deixar-me portar i desconectar (fins i tot canvio de pantalla al gps per no saber res del temps que feia). No anava i no tenia sentit martiritzar-me, no volia fer aquells 6kms que quedaven patint més, ni crec que hagués pogut fer-ho. Així doncs, baixo de marxa i encaro el tram final veient com m'adelanta gent i més gent.
D'aquí a l'arribada doncs, poca història, anar passant els kms i mirant d'arribar a la meta sense cap contratemps físic. Faig els quilòmetres entre 4'28'' i 4'45'' però ni em preocupo, no sé si faré 1h32, 1h33 o 1h34, ni idea. Només quan arribant a meta diviso el marcador electrònic a l'horitzó me'n dono compte que estaré al voltant de 1h33 llargs. Entro quasi caminant mentre veig com la resta de mortals esprinten per tractar de rascar algun segon al seu temps. Al final, 1h33m36s, un minut més lent que la meva MMP de Castelldefels a finals d'octubre, no l'hi trobo lògica ni ho veig normal, està clar que alguna cosa m'ha passat.
No negaré que el temps d'avui ha estat una petita decepció, esperava més, se'ns dubte. No he tingut el meu millor dia , una sensació d'estar sense forces que no m'havia passat fins ara. Causes? Doncs no sé, pocs entrenaments , esmorzar poc, un inici massa exigent, ... No em trencaré el cap, a partir de demà començo de nou els entrenaments de cara a la marató de BCN. 8 setmanes i a per la 2a Marató, la de casa!

2 comentaris:

Yves ha dit...

Ja saps com és això de l'esport, a vegades entrenes tota la setmana i dissabte no et surt res... ànims,a per BCN!

Anònim ha dit...

INSERT