Seguidors

diumenge, 16 d’octubre del 2011

MMP a la Mitja de Mollerussa, 1h27m20s

Sisena setmana completada , això vol dir que ja som a l'equador de la preparació. I l'hem acabat avui amb la Mitja de Mollerussa on he aconseguit de nou MMP. No les tenia totes avui després del fort refredat que vaig patir dilluns i dimarts i que em va impedir sortir a entrenar. Vaig preferir fer cau i net, fer bondat i a partir de dimecres, com us detallo més avall, ja hi vaig tornar.
Així que a Mollerussa anava ja bastant millor però sense tenir massa clar com podia respondre. Tot i això, la idea que em marcava era passar els 10 primers kms per sota de 42' i a partir d'aquí evaluar. Teoria, tot teoria. Anem a la pràctica.

Arribem a Mollerussa vora les 9'30 i anem a la recollida del dorsal. L'Anna, ma germana, farà la de 8kms, li anirà bé per entrenar una mica la Cursa del Cava de la setmana que ve. Ambdues sortides, 8kms i Mitja, es faran a les 10'30 del matí i la temperatura encara acompanya, diuen per megafonia que estàvem a 18º en el moment de la sortida. Em trobo com no a l'AbueloRunner, la màquina dels Fondistas Llobregat. Abuelo, recupérate, que has pasado mala semana! Quién ha peinado a quién hoy? Jaja.

A diferència de les darreres mitges, em col.loco bastant endavant. Volia agafar ritme d'inici i veure el què. Així que començo a tirar i em proposo anar a una mitja de 4'05-4'10'' màxim. La 1a part de la Mitja a priori era en lleugera baixada però tampoc em sembla tant, són carreteretes entre camps on no hi ha gent i per aquest motiu es fa molt monòtona. És rotllo Barbastro, surts del poble i en creues 2-3 més fins arribar a Bellvís, que és on es fa el gir i es torna cap a Mollerussa. La veritat és que vaig bé, m'exigeixo però tampoc per arribar a aquell punt on em trobi apurat. Els kms em passen volant i em trobo còmode però això dura 21 kms ...
Total, que arribo al km.10 i marco 41'10''. En aquest moment faig un retrocés en el temps i em ve al cap els meus inicis en curses de 10km quan feia 47' i acabava destrossadíssim. Quin canvi, no m'ho hagués pensat mai! En fi, tornem a la cursa.

La tornada se'ns dubte era i s'ha fet molt més dura. La carretera de tornada picava una mica més i a això li hem d'afegir que la fatiga mica en mica va passant factura. Ha estat una lluita constant per mantenir el ritme de cursa, tot i que era inevitable anar algun segon més lent. Com deia abans, recorregut monòton, gens de gent excepte en el pas per algun poble, i per tant havies de ser fort, perquè hi hagut algun moment on sino m'aferro darrera algun corredor igual m'hagués vingut una mica avall.

Em veia per baixar de 1h27, però en els últims 4 kms vaig torbar dos pujades, dures de collons, que em van penalitzar una mica. Quan vas cascat i et trobes una rampa, et mata, i la passes com pots. Però no em puc queixar, un cop feta la última pujada, lleugera baixada i a tirar l'últim km. Vaig fos però faig el darrer esforç. Deixo tot el que em queda, em notava cansat, se m'enganxava l'asfalt, però ni això em va impedir fer el km més ràpid de la segona part de la Mitja, 4'03''.

Els últims 100 metres són un regal, creuo en 1h27m20s, rebaixant en 1 minut la marca que havia aconseguit 3 setmanes abans a Barbastro. Content, no és per més, crec que vaig pel bon camí cara a Donosti. Sensacions bones, puc demanar alguna cosa més?

Aquí us deixo la resta d'entrenos i escapades de la setmana :

Dimecres al matí, ja molt millor del refredat, havíem quedat per fer sortideta amb bici junt amb el Chema i el Jairo.

Vam anar per Sant Cugat, l'Arrabassada i tota aquella zona, desconeguda per mi. Vam fer uns 25-30 kms molt patxangueros per camins, el suficient per rodar una mica, riure una bona estona i passar el matí d'un dia festiu. I vaja, no fa falta dir que l'esmorzar va ser de lo milloret.

Per la tarda tocava posar-se les piles i recuperar una mica el temps perdut. 6 kms de calentament a 4'46 i un 2 x 3kms en 11'57'' i 11'50''. La idea era sortir a suar i no cremar-me massa, ja que l'endemà volia fer la tirada llarga de rigor.

Dijous doncs va ser totalment atípic. Aprofitant que tenia vacances, agafo el cotxe ben d'hora pel matí i me'n vaig cap a la Carretera de les Aigües, lloc per córrer tranquil, terreny majoritàriament de terra i sense cap mena de preocupació pel trànsit. Em feia gràcia rodar per allà en un dia laborable i a veure si trobava ambientillu. Doncs força, no m'ho esperava, ja per començar em creuo amb l'Arcadi Alibés que devia estar acabant el seu entreno.
Jo a lo meu, començo a córrer, la idea era vorejar de nou els 30kms. Es fa dur això d'anar sol, eh? Et va desgastant a poc a poc, a sobre la temperatura anava pujant, cony d'octubre, i ni la música em salvava del cansament que anava augmentant. Tot i això, faig 26kms al voltant de 4'52'', rodant sempre per sota de 5' el km. Però dic prou, ja n'he fet 26, havia fet sortideta amb bici i entrenat per la tarda el dia abans, venia d'un fort refredat que m'havia deixat dos dies mig ko i no em notava molt molt fi ni em volia morir sota aquella calor sofocant. Així que paro, em prenc una pausa i al cap de 5 minuts enfilo els 5kms que em queden fins al cotxe a ritme molt tranquil, sobre els 5'30''. Arribo tranquilament i sense cap problema físic, això és lo principal. Feina feta.

Divendres recuperació de 12 kms a ritmet suau, a uns 5'12'', quasi tot per camins. Haig de dir que no vaig notar cap molèstia del dia anterior , bona senyal.

Nova setmana completada, aquest cop 78 kms i 25-30 de bici.
I res, aquesta setmana a seguir entrenant i diumenge farem la penúltim cursa abans del 27N, la Cursa del Cava, Vilafranca-Sant Sadurní, una festa per la Marató de TV3. Allà hi serem, a intentar rebaixar els 55'42'' de l'any passat.
Salut i bona setmana!

6 comentaris:

forest ha dit...

He leido que habias echo marca en MOllerusa.Enhorabuena crack y apartir de ahora te seguiré de cerca jajajaja

Abuelo Runner ha dit...

Como te busco seguidores.. el amigo forest, también estará en la Behobia.. ese si que es un maquina.
Bueno Francesc, felicidades por tu marca y otra vez tráete champú granuja.

Francesc ha dit...

Forest, llevo poco en esto, empecé en este mundillo en setiembre de 2010. A ver si nos conocemos en la Behobia, un placer.
Abuelo, anda, que me habéis dejado sin champú entre todos! Bueno, mejorate y nos vemos en breve para la Behobia.

Jordi ha dit...

Felicitats Francesc!, novament MMP. Comptes les curses per marques...ets un crack!. Ja veig venir que a la cursa del Cava aniràs per sota de 4'...

Xavier ha dit...

Si vols descansa

Xavier ha dit...

Puja al tren de pas