Seguidors

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Primer mes a la saca

Acabo la 4a setmana de preparació sense cap entrebanc, tot en ordre de moment i toco fusta, cap lesió i només una petitat molèstia que vaig notar al peu en acabar la Mitja d'ahir. Però vaja, espero que no sigui res greu i pugui continuar igual.
Ara entro en un mes clau, octubre és on vull fer les tirades més llargues, la part bàsica per afrontar amb garanties una marató.

Mitja de Sant Cugat
Bé, pel que fa a la Mitja de Sant Cugat d'ahir, com ja vaig dir la setmana passada, me l'he presa a ritme aproximat de marató (entre 4'30''-4'35''), res a veure amb la setmana passada a Barbastro.

Només arribar a Sant Cugat, d'horeta per cert, recollida de dorsal i em vaig preparar ja per si hagués de sortir mentre petàvem la xerrada amb el Jairo i el Xavi Varias. 40 minuts abans de les 10, aprofitem per fer 6 kms previs amb el Xavi, ell no corria però em va acompanyar a fer aquests kms a ritme bastant suau. Un cop fets, vaig anar cap a la sortida, just al al darrera del tot, esperant que es donés la sortida. O sigui que tenia davant uns 1400 corredors! Vaig pensar, ja que vas a fer-la en 1h35 almenys posa't darrera i així tindràs l'alicient d'anar avançant.

Un cop donat el tret de sortida, a esperar. Van passar quasi 2 minuts fins que arrenqués a córrer. I res, plantejament clar, calma i a anar progressant en cursa fins trobar l'espai suficient per rodar al ritme que m'interessava.
Els primers 3 kms lògicament van ser lents, vorejant tota l'estona 4'50'', però mica en mica m'anava fent lloc entre la manada de gent. Cap al 2,5 em trobo el Jordi Solé, bé, ell em veu a mi, jo ni m'havia dona compte. Segueixo tirant i entre el 3 i el 4 passo pel costat de casa el Jairo que em fa aquesta foto.

A partir del 4 ja vaig anar al ritme desitjat, entre 4'30''-4'35'' tot i que era conscient que portava uns quants segons de retard i que els hauria d'anar recuperant. En alguns kms baixo fins a 4'15- 4'20 i llestos.
Segueixo avançant i com m'havien avisat el recorregut pica bastant. És exigent, un constant pujar i baixar, però tot i això ja vaig a ritme. Cap al 9 fem un pas per la zona de meta, de moment em trobo bé i ja anava quasi en temps de l'hora 35 minuts que m'havia plantejat, ja havia eixugat quasi tots els segons perduts a l'inici.

Els 10 els passo en 45' i alguns segons, quasi quadrant ja el temps. Però a partir d'aquí venien dos kms de pujada exigents que castiguen una mica, no em preocupo però, baixo una mica el ritme per no desgastar-me més de lo normal conscient que després en la baixada els podria recuperar tranquilament. I així és, tram de baixada que em torna a col.locar sobre la mitja de 4'30''.

Anava fent i jugant amb el rellotge, quedaven uns 7kms i sabia que no tindria problemes per rodar en 1h35 però tampoc em trobava súper com la setmana passada, i això que anava a ritmes molt més lents. No sé, se'm començava a fer una mica llarg, suposo que una suma de diversos factors m'havien deixat mig groggy: els kms previs, que ahir feia més calor, no haver dormit massa el cap de setmana i sobretot un mal de panxa que em va atacar de repent durant uns 5kms. No em vaig ni prendre el gel que tenia preparat pel km.15, no em venia gens de gust i tenia la sensació que el rebutjaria a l'instant si me'l prenia.

Així que fins a l'arribada poca història més, per una part a lluitar contra els elements i anar rodant sense massa exigència, entre 4'15'' i 4'30'' fins al final. Creuo l'arribada en 1h34m37s, posició 271 després de sortir el 1400 i pico, és el de menys però fa gràcia pensar que has avançat uns 1100 corredors.
Matinal doncs per Sant Cugat fent 27 kms, no està malament, tot i que la cara ho diu tot ...



Pel que fa a la resta d'entrenaments setmanals, aquí els teniu:

Dilluns: 36' de trot suau a 5'18'', estiraments i sessió de 6 pujades de 90''. Tornada a casa fent 12' de trot, estiraments i fora.

Dimarts 55' rodant a 4'47''. Suau sessió de rodatge.

Dimecres descans.

Dijous: vaig fer un fartleck dels guapos, 90' non stop. 20' de calentament, 54' amb canvis de ritme (10' forts,9'suaus,8'forts,... fins a 2'forts) i per acabar 16' de refredament. Em van sortir en total uns 18,2 kms. Són d'aquests entrenos que donen gust i en acabar et sents super satisfet.

Divendres: 25' de calentament per després afrontar 3 repeticions de 10' a 4min/km i recuperant 1km al trot. Les vaig fer controlant en tot moment, sense cremar-me, clavant els temps. Volia mantenir el nivell a les 3 repeticions. Per acabar 1km de refredament i entreno superat.

Nova setmana doncs, uns 84 kms més a la saca. Com deia al principi, ara ve 1 mes de força tralla, a veure si la puc afrontar en condicions.

Novetats respecte a les 12 maratons del 2012
Aquests últims dies hem rebut una bona notícia ... o no. S'ha confirmat finalment que la Marató de Gran Canària sí que es disputarà el 22 de gener del 2012. Per un moment la vam veure perillar, hi havia rumors de que es podria suspendre però veig que al final no ha estat així.
No tenim massa clar si portarem a terme el repte de les 12 maratons o no, però el que és segur, i si les lesions no ens acompanyen, que la de Gran Canària al gener la farem, la del febrer a Sevilla també i com no a Barcelona al març també, així que un cop fem aquestes 3 ja veurem si ens hi llancem o no a per la resta. Són massa coses les que es volen fer, això de 12 maratons és bonic, fa gràcia, però t'hipoteca tot l'any a no poder fer quasi res més. Veurem.

4 comentaris:

Abuelo Runner ha dit...

Ese tiempo me vendría de fabula a mi para una media.. veo que estas en el buen camino... para tu próxima maratón, pero cuenta que tenemos la behobia por medio... que por cierto hay que saldar cuentas.

Jordi ha dit...

Bona cursa i bona setmana Fos. Però et va agradar o no?, tornaràs algun altre any, oi?.

Francesc ha dit...

La Behobia oficial,Abuelo, es el sábado, a base de pinchos y cervezas, lo del domingo es secundario, jaja, me lo tomaré como un entreno.
Jordi, si li posessin terra semblaria una cursa de muntanya, :-). A veure, no em va desagradar, ara, per fer marca està clar que no. Però vaja, si un altre any hi vaig per sumar kms no la descarto.

Anònim ha dit...

ets un matat, fent aquests entrenaments i quedes tan mal???