Seguidors

diumenge, 30 de gener del 2011

Ja sóc sub 1h30!

MMP 1h29m24s a la Mitja de BCN.
Avui ha estat el dia on he aconseguit el sub 1h30. Ha estat una mitja enfocada a anar de menys a més i anar-me trobant progressivament. No volia que em passés el mateix de Sitges, així que he fet un bon esmorzar de pasta a les 6 del matí (per cert, si volen que posin la Mitja més d'hora ...) i un cafetó. I apa, cap a BCN falta gent.
Amenaçava pluja just abans de començar, però ha aguantat, llàstima que per no molt temps. La sortida l'he fet amb molta calma, a 4'20'' de mitja, sabia que al principi estaven les pujades per la Via Laitena i pel Paral.lel, així que m'ho he pres amb molta mesura i procurant no desgastar-me massa. Així doncs, han estat 6kms anant a 4:21,4:18,4:24,4:16,4:10 i 4:24.
A partir del 6 és quan ja ha he començat a exigir-me una miqueta, coincidint amb el tram per Gran Via, passeig de Sant Joan i el passeig Lluis Companys. Han estat 4 kms amb terreny favorable i on hem trobat la pluja del 8 al 10, molta aigua en aquests 2kms. He quedat ben xop. Tot i això, han estat uns parcials de 4:04,4:01,4:05 i 4:07. Acabava doncs els primers 10kms amb 42'59''. Em veia bé i sabia que tenia un coixí reservat pels següents 11kms de la Mitja.
La 2a part transcorria per carrers amb molta menys gent i en aquest sentit es presentava més aburrit. D'aquí al final he seguit rodant a ritmes molt constants entre 4' i 4'15'', depenent del km i del petit desnivell que hi havia en cada tram. Passaven els kms i ja veia que el sub 1h30 era possible, inclús em veia en temps de 1h28 segons el que em marcava el fore405. Però no ha estat possible, ja que en creuar la línia d'arribada, molt emocionant per cert amb tants arcs inflables en el passeig Lluis Companys, he vist que havia fet un 1h29m24s en 21'36 kms.
Els temps oficials de l'organització són: km.0-5 21'46'' , km.5-10 21'14'', km.10-15 21'09'', km-15-20 20'56''. Molt bé en aquest sentit ja que només acabar t'envien els parcials per sms.
En general doncs content pel temps aconseguit i amb confiança de saber que el 1h28 és possible.
No sé quan faré la pròxima mitja marató, ara de moment toca seguir entrenant i el dia 13 de febrer farem els 10kms de Vilafranca on espero pulveritzar la meva "super marca" de 10 que encara és de 43'53'' del setembre de 2010 a la Mercè, tot just quan m'iniciava en tot això.

Tanco la setmana doncs amb 59 kms, menys de lo habitual, degut a que divendres no vaig fer res. Portava masses dies seguits entrenant i just el dijous també vaig jugar un partidet de futbol sala, així que la millor opció era descansar fins diumenge.
La setmana que ve més treball de càrrega, queden 5 setmanes per la Marató i s'han d'aprofitar les dues pròximes setmanes per fer molts kms.

diumenge, 23 de gener del 2011

Setmana de càrrega

Segona setmana en serio i en aquesta ja he augmentat a 5 entrenaments setmanals.
Dilluns arrancava fent 56' suaus, uns 11kms a 5'11''. Era un entrenament més de recuperació que cap altra cosa, els dilluns solen ser així després de la tirada llarga del dia anterior.
Dimarts vaig provar un entrenament tret del blog del Martin Fiz. Primer uns 15' de calentament amb els estiraments de rigor per mirar de prevenir futures lesions. Un cop fet això, 20' a 4'20'', en realitat vaig anar 2 segons per km més ràpid i em van sortir 4'67 kms durant aquests 20'. Vaig continuar amb 5' de trot de recuperació per acabar fent 12' més a 4'18''. Bones sensacions i en cap moment anava ofegat. És un ritme que m'agradaria provar a la Mitja marató de BCN de la setmana que ve encara que tampoc m'hi vull obsessionar.
Al dia següent tocaven 60' a ritme de marató. I em fa gràcia això del ritme de marató perquè realment no tinc ni idea a quin ritme anar a BCN. M'imagino que sortiré entre 4'45'' i 4'50'', no ho tinc massa clar i vull veure com es desenvolupen les setmanes que queden i llavors prendré una decisió. Tornant a l'entrenament de dimecres, van ser 3 kms de calentament i els 61' que vaig fer a 4'44'', acabant també amb 5' de trot al ralentí. En total doncs, 16'5 kms.
Divendres tenia programades unes sèries de 1000 metres. Em vaig decantar per anar per Moja a fer-les, per la carretera que surt del poble direcció al cementiri i la deixalleria. Podia fer doncs uns 700 metres plans i uns 300 en baixada/pujada segons el sentit de la sèrie. També vaig aprofitar la carretera que va cap a Daltmar, en pujada constant per exigir-me encara més. 7 sèries vaig fer, movent-me entre 4:18 i 3:53.
I per acabar la setmana, tiradeta llarga per la Carretera de les Aigües. No hi havia anat mai i tenia ganes de coneixer-ho. Hi he anat amb el XaviV, ben d'hora, cap a les 8'30 ja erem allà al començament del circuit a Esplugues. Hem començat a poc a poc per entrar en calor(bé, era dificil pel fred que feia), augmentant el ritme progressivament. Feia molta rasca i en alguns trams força vent, gèlid diria jo. I molta, molta gent, uns "malalts" igual que nosaltres. Hem fet els 10,5, quasi 11 kms, de punta a punta i hem tornat de nou fins al principi. Bé, el XaviV ha fet els 22kms i jo tenia intenció de fer tirada més llarga, així que quan en portava uns 20,5 i era molt a prop del punt nostre de partida, he tornat a girar cua i he fet uns 3,5 kms extres més els respectius 4,5-5 de tornada per arribar al cotxe. En total doncs, 29,1 kms en 2h28m. Bon test i bon paisatge durant tot el trajecte. Repetiré se'ns dubte.
En resum, setmana de molta càrrega, sempre parlant del meu nivell, amb un total de 80kms.
La setmana que ve hi ha premi, la mitja marató de BCN, una motivació pel diumenge.

dissabte, 15 de gener del 2011

Tornem a la càrrega

Doncs sí, ha estat quasi un mes de descans i sortidetes esporàdiques i breus, crec però que el descans era del tot necessari. Però ara ja toca de nou tornar a l'activitat i així ho he fet aquesta setmana. Serà una preparació més breu, 8 setmanes, però confio que amb tot lo que arrossego més aquestes 8 setmanes, tingui prous garanties per afrontar de nou els 42195 metres.
Així doncs, dimarts vaig començar amb una rodatge d'una hora exacte. Arrossegava una mica de sobrecàrrega de la mitja de Sitges i per això vaig sortir dimarts quan en principi volia fer-ho dilluns. Em van sortir uns 11,6 kms, a ritme tranquilet, uns 5'11''. Amb reserves perquè el dia següent havia de fer un fartleck.
L'endemà doncs, fartleck mexicà. Consta de 16' de calentament i a partir d'aquí 10' forts, 9' lents, 8' forts, ... així fins a 2' forts i acabar amb 15' de trot, tot això sense parar. O sigui que en total uns 85' seguits. La veritat és que vaig disfrutar-lo i em trobava bé. Els ritmes forts els feia entre 4' i 4'20'', depenent del tram que em trobés, mentre que els trams lents eren aproximadament al voltant de 4'55''. Curiosament per preparar Castelló també n'havia fet un igual i vaig comparar els kms fets. La millora és notable en quant als ritmes i el kilometratge.
Dijous el vaig dedicar a fer un partidet de futbol sala per matar el "gusanillo". Feia molt de temps que no jugava un partidet i com que jugues amb amics i a mig gas t'ho pots permetre.
El divendres anava enfocat a 5 sèries de 2000. Treball a pulsacions altes i crec que en vaig treure molt de profit. A priori havia de rodar a 4'20'-4'30'' però a l'hora de la veritat va ser diferent. Faig un calentament d'uns 15', faig uns estiraments i començo l'entrenament pur i dur. Faig les 3 primeres sèries en 7'58'', 8' i 8'02''. La 4a me la prenc una mica més amb calma, fent-la en 8'32'' i torno a apretar de nou en la última sèrie, sobretot al 2on km on faig 3'59'' per marcar uns 8'11''. Prou satisfet acabo, alhora que fatigat però pensant que ha estat un bon test. I més quan et ronda pel cap deixar-ho a mig fer.
Per finalitzar la setmana, avui tocava la tirada llarga a la que s'hi ha sumat el Xavi Varias. Han estat un total de 27,2 kms, amb una primera parta de muntanya per la zona de Moja i després combinant terra i asfalt camí de Sant Pere Molanta. En arribar de nou a Vilafranca, he fet uns 3kms últims a la Girada en pla a 4'39'', acabant bastant bé. O sigui, 27'2 kms en 2h27m i lo millor de tot són les bones sensacions que he tingut durant tot el trajecte. He descobert un tros de muntanya i haig de dir que m'ha agradat molt, suposo que cap a l'abril-maig, un cop passi la marató de BCN ja m'animaré a provar-ho en alguna marxa o travessia.

Tanquem la 1a setmana de treball amb 69 kms. La setmana que ve més càrrega.
Per cert, del tema de maratons a l'estranger, queda descartat Nova York, la primera opció. Masses factors en contra quan queda tan de temps per fer-la, prefereixo esperar temps millors ja que ara no és un bon moment. Queda una alternativa, més propera i assequible, Dublin, però fins l'agost no decidirem.
Bona setmana a tots!

diumenge, 9 de gener del 2011

Mitja Marató Sitges

Em presentava a la sortida amb un propòsit clar, baixar de 1h30m. No havia entrenat quasi res, de fet desde Castelló he fet molts pocs entrenaments i esperava arribar amb la inèrcia del treball de la marató per fer un bon temps a Sitges. La idea era començar fort i veure com anava el tema, no hi ha més, però era conscient que ho podria pagar durant els 21kms.
Igual que vaig fer a la Sansi Cunit, em poso molt endavant a la sortida. Vull seguir la llebre de 1h30 fins on pugui (Si ho arribo a saber ara, passo de seguir-la, jaja). Bé, es dóna el tret i allà anem. Passo per la sortida uns segons després de la llebre i comencem a tirar pel passeig. Em vaig prometre no mirar el crono fins el km.1 i així ha estat, volia trobar un ritme sense estar pendent del crono. 1er km, 4:07. Segueixo tirant al 2on Km per fer un 4:06. Tinc dubtes, no ho veig clar, així que quan atrapo a la llebre decideixo parar. Em col.loco en temps entre 4:09 i 4:18 fins el km.8, però és allà quan em despenjo una mica i veig que no, que la cosa no xuta. Segurament m'he exigit massa, no crec que estigui preparat per correr a aquests ritmes durant tant de temps. Però bé, ho volia provar, tampoc tenia res a perdre.
Del 9 al 12 bé lo pitjor, un terreny de desgast , amb contínua pujada que em va minant més les forces. Passo els 10kms en 43' clavats, anecdòtic. El 12 és el pitjor km, la culminació de la pujada més exigent de la mitja, 4'50''. Segueixo veient que no, però tot i així, faig dos kms de baixada en 4'15'' i 4'13'', però quan arribo al 15 és quan decideixo deixar-me portar i desconectar (fins i tot canvio de pantalla al gps per no saber res del temps que feia). No anava i no tenia sentit martiritzar-me, no volia fer aquells 6kms que quedaven patint més, ni crec que hagués pogut fer-ho. Així doncs, baixo de marxa i encaro el tram final veient com m'adelanta gent i més gent.
D'aquí a l'arribada doncs, poca història, anar passant els kms i mirant d'arribar a la meta sense cap contratemps físic. Faig els quilòmetres entre 4'28'' i 4'45'' però ni em preocupo, no sé si faré 1h32, 1h33 o 1h34, ni idea. Només quan arribant a meta diviso el marcador electrònic a l'horitzó me'n dono compte que estaré al voltant de 1h33 llargs. Entro quasi caminant mentre veig com la resta de mortals esprinten per tractar de rascar algun segon al seu temps. Al final, 1h33m36s, un minut més lent que la meva MMP de Castelldefels a finals d'octubre, no l'hi trobo lògica ni ho veig normal, està clar que alguna cosa m'ha passat.
No negaré que el temps d'avui ha estat una petita decepció, esperava més, se'ns dubte. No he tingut el meu millor dia , una sensació d'estar sense forces que no m'havia passat fins ara. Causes? Doncs no sé, pocs entrenaments , esmorzar poc, un inici massa exigent, ... No em trencaré el cap, a partir de demà començo de nou els entrenaments de cara a la marató de BCN. 8 setmanes i a per la 2a Marató, la de casa!

dissabte, 1 de gener del 2011

Sant Silvestre Cunit

Mai havia fet una Sant Silvestre, de fet fa poc que corro, però inclús d'èpoques de quan jugava a futbol no n'havia corregut cap, tampoc hi havia la falera fa uns anys per córrer com hi ha ara. Al 2009 ja em vaig apuntar a la cursa dels Nassos però finalment no hi vaig poder anar, així que ahir a Cunit era la 1a Sansi que corria. 5 escassos quilòmetres, uns 500 atletes, bona organització, xaranga i bon ambient per acomiadar l'any. A la sortida vaig trobar diversos coneguts i altra gent que feia anys que no veia i que o bé havies compartit vestidor en algun equip o inclús havia estat rival teu.
No feia massa fred, però tot i així, vaig córrer amb les malles pirates que em vaig comprar de record de la Behobia i samarreta de màniga llarga, que ja tenim una edat i hem de cuidar lels possibles refredats. A la sortida em vaig col.locar força endavant, tenia en ment fer la cursa a tope, eren 5kms i volia exprimir-ne al màxim, mirant de fer entre 20 i 21 minuts. De fet, venia de fer la marató a ritme tranquil perquè altra cosa seria morir i la última mitja que vaig córrer, a Tarragona, també la vaig fer amb el fre de mà posat, així que per això volia acomiadar l'any fent la cursa a pulsacions altes i veure la meva evolució desde que vaig començar al setembre.
Tret de sortida i comença el circ. Fem 100 metres i curva a l'esquerra, la passo com puc per no xocar i recta llarga, on allà comencem a agafar ritme. Vaig tirant, em guio per lo que em diu el cor i tiro i tiro. Al cap d'uns 2 minuts i pico de córrer, miro el crono i em marca 3'30'' de mitja! Literalment alucino, ni m'hauria passat pel cap anar a aquest ritme. Llavors penso, és una cursa curta, no hi perds res, s'ha de provar. Passo el 1er quilòmetre en 3'40'', la cosa ja es va estabilitzant però entenc que encara baixaré de ritme una mica més perquè així no puc anar. Total, segueixo tirant, 2on km a 3'53''. Tot i haver afluixat, segueixo rodant per sota de 4'/km, segueixo alucinant. Ara, ja em noto que vaig a ritmes que no puc durar molt. Tornem cap a la zona de meta pel km3 i 3'50''. Em noto fatigat, només porto 3kms i vaig més apurat que amb 32 a la marató, jaja, és curiós eh? Lo que fa el ritme de rodatge. Però ja només queden 2 quilòmetres, s'ha de morir penso. El 4art km és el més lent i el faig en 4:01! Collons, això ho tinc quasi fet i si segueixo així em planto sobrat per sota de 20'. L'últim quilòmetre se'm fot dur de collons, però tiro del que sigui, s'ha de mantenir el pavelló alt per un quilòmetre que queda,jaja. Veig molta gent retallant a les curves, la veritat és que no ho entenc, quin sentit té? Jo segueixo a lo meu i passo de retallar, repeteixo, no l'hi veig sentit. No és que em foti ràbia, però què guanyes per retallar? Al cap i a la fi, ja saps que no guanyaràs al cursa, En fi, deixem els retalladors i tornem a l'últim km. El que deia, vas com pots i tires del que sigui, queden escassos 500, fem una rambla avall, tornem a fer-la amunt de tornada, gir a la dreta on ens posem paral.lels a la carretera principal i gir a la dreta final per fer els ultims 200 metres fins a meta amb lleugera baixada. Últim esforç i s'haurà acabat. Això està fet, arribada! Segons el meu crono 19'02'', últim km en 3'37'', tot i que el fore no arriba a 1 km, vindria a ser un últim km a 3'58'' de promig. Impressionant, no sé, impensable fa uns mesos rodar ni que siguin 5 kms per sota de 4', ho veia una cosa tabú fa un temps. I lo millor és que disfrutes i t'ho passes bé.
Al cap d'una estona recordo el que va em va dir un bon amic, que sempre em dóna consells i que de vegades me'l crec i de vegades no. M'havia comentat que ja veuria com després de la marató volaria, que obtindria uns temps que mai m'hagués imaginat, que ell ho va experimentar i que ara em passaria a mi. I li dono la raó.

I avui per encetar el 2011, 6kms pel circuit curt de Les Gunyoles. Han estat uns 37' rodant a ritme molt suau en companyia del XaviV. Mig circuit de baixada i l'altre meitat de pujada. Algun dia ens animarem i farem els altre dos que són més exigents.