Seguidors

diumenge, 26 de juny del 2011

Gran Repte i Cursa del Foc

Gran Repte amb el Petit Squash

Setmana tancada amb una victòria fàcil el dilluns per 8-0 i empatant el dimecres a 0 contra el líder. Dos partits molt diferents, el primer d'aquests que aburreixen i molt, sense cap mena d'emoció. El segon sí que va ser un partit de veritat, disputat contra un molt bon equip, tot i que nosaltres hem anat de menys a més conforme han anat passant els partits.

Ens queden dos partits, el de dilluns trascendental. Per estar a semifinals és obligatori guanyar dilluns, sino no tindrem res a fer ja. O sigui que demà tenim una autèntica final, caixa o faixa. Si aconseguim la victòria, dijous amb un empat en tindríem prou per passar a semifinals.

Cursa del Foc a Olesa

Avui he anat a córrer els 10kms d'Olesa, l'anomenada Cursa del Foc, que no sé si la diuen així per ser propera a Sant Joan o per la calda que fotia, igual uns 27-28º, i si a això li sumem l'exigent circuit i el moment de temporada que és, la veritat és que no esperava gran cosa. Però ves per on que tan malament no ha anat,estic força content dels 41' fets.

En arribar m'he trobat amb el Jordi Solé (http://jsoleblog.blogspot.com), company de feina i amb el qual ja havíem quedat d'acord que ens trobaríem a Olesa per fer aquesta cursa. Després de la recollida de dorsal i de samarreta hem anat al cotxe a deixar les bosses i hem fet un simulacre de calentament sota els 26º que hi devien haver al voltant de les 9 del matí. Uns estiraments i ens anem col.locant cap a la sortida. Bastant endarrera estàvem quan veiem que hi ha una sortida, però vaja, falsa sortida. Total, que tornem endarrera cap a l'arc de sortida i aprofitem de pas per posar-nos més endavant. Ara sí, la sortida es dóna i començo a tirar, ja hem quedat amb el Jordi que ens veurem a l'arribada, tampoc hi havia massa gent, igual uns 500 participants, cosa que no dificultava massa el trobar-nos després.
Surto per sensacions, em proposo no mirar el crono fins el km.1 i a partir d'aquí ja veuré com vaig. El primer el faig en 3'46'' i ja em dóno compte que vaig massa ràpid . Però bé, sóc un inconscient i segueixo. El 2on km el faig també per sota 4' , a 3'53'' tot i els tobogans que té el circuit. Fins al km.5 ens trobarem un parell de pujades que castigaran i molt. Total, que faig els 3 següents kms en 4'01'', 4'05'' i 4'07''. Passo els 5kms amb uns 19'55 però apurat, no us enganyaré. Em trobo cansat i sé que pagaré l'esforç, així que tot i la baixada que ve ara ( per després pujar-ho per l'altre carril de la carretera) baixo una mica el ritme perquè no vull patir més del compte i pagar-ho durant la tornada. L'asfalt s'enganxa als peus i cada cop em costa més, els kms pesen i la calor ja no us dic la gràcia que fa. Així que marco uns 4'07'', 4'15'' i 4'23'' abans de començar el km.8 que era el més dur. Se m'ha fet llarguíssim i les forces ja no acompanyaven, fins i tot se m'ha passat pel cap caminar un petit moment, però és que si em poso a caminar seria molt lamentable, així que tiro i faig el vuitè km en 4'43'' , com picava aquesta pujada!!! Un cop feta, quedava un petit tomb i ja encarem l'avinguda Francesc Macià per trobar l'arribada. Això sí, els útims 300 metres canvi de ritme per creuar l'arribada amb els 41' clavats. Aquest temps és la meva millor 2a marca en 10km, lluny dels 39 i poc fets a Vilafranca, però donat el moment en què em trobo, la duresa del circuit i la calor que fa en aquesta època de l'any els valoro com a molt positius.

I res, ara ja poca cosa queda per fer, alguna cursa popular estil Canyelles, El Vendrell o El Papiolet igual cau, però ja no deixen de ser distàncies menors a 10kms.
Per muntanya no sé, estem parlant de fer els Cavalls de Vent en sub36 hores durant aquest estiu, vaja, dos dies seguits de passejada, però tinc molts dubtes ara mateix de si és un bon moment per afrontar-ho, de vegades s'han de pensar molt bé aquestes coses abans de fer-les.

Salut i bona setmana!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, si no fos per l'últim quilòmetre haguessis fet un 40'!
Bé, tenint en compte que t'estàs dosificant per Sant Sadurní... cal reconèixer que és molt bona marca!


Yves

Abuelo Runner ha dit...

Buen tiempo amigo FOS.. veo que estas en la buena senda.. ojo con los retos que te marcas.. que tienes el maratón de Castellon

Francesc ha dit...

Yves, a partir del 8 era una pujada molt dura i a part anava just de gasolina.
Abuelo, lo que me gusta es que ahora sin hacer casi nada hago 41' en un recorrido sinuoso como el de Olesa, hace un año igual haría 45'. Para Castellon me marco acercarme a las 3h20m, a ver si puedo o muero en el intento, pero ya toca arriesgar en maratón. Saludos y suerte el domingo!

KiKu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
KiKu ha dit...

Veig que ja tens aquesta inconsciència i ganes d' anar per sota 4, jo també ho he pagat en un parell de curses però s'ha d'intentar, passar per sota de 20 al km 5 està genial i vist el perfil de la cursa el temps de 41' es molt bona marca. La marató es teva segur!!

Francesc ha dit...

Ja m'han enganyat Kiku, diumenge a fer els 10kms de Palleja i d'aqui 2 setmanes a la mitja marató per relleus de Mataró. I això que volia parar ja!
Ah tio, a sobre m'acabo de comprar una bici de muntanya per fotre més tralla. Això acabarà malament ...

Jordi ha dit...

Qué gran cursa que et vas clavar Fos!, i això que feia una calor insoportable!.
Ens trobarem a Pallejà....però aquesta setmana vaig cardat, de moment cap Km entrenat...buffff.
I ja parlarem d'això de fer duatlons,que jo ho porto al cap des de fa temps.