Seguidors

dijous, 18 d’agost del 2011

Prèvia Marató Río Boedo (Báscones de Ojeda)

Báscones de Ojeda és una localitat de la província de Palència, uns 84kms al Nord, en la comunitat autònoma de Castella i Lleó. Té 178 habitants i té el privilegi de ser el poble més petit que organitza una marató.

És una marató gratuïta i així mirant ens va picar la curiositat per conèixer-la i passar el cap de setmana per aquella zona, de fet passarem la nit de dissabte a Aguilar de Campoo. És la marató candidata per l'agost del 2012 i així no ens anirà malament per conèixer-la i de pas passar un cap de setmana fora i desconectar dos dies.

L'any passat només la van córrer 45 atletes i la van acabar 41, solitària a més no poder. El guanyador va fer 2 hores 56 minuts mentre que l'últim classificat van rondar les 5 hores 29 minuts. Vaig amb la idea de fer-la en 4 hores i desgastar-me el mínim possible, sóc conscient que hi ha dos factors en contra per sobre de tot: un l'estat físic a aquestes alçades de temporada, no és l'òptim per afrontar una marató; l'altre, la calor que pot fer. Tot i que començarem a les 8 del matí, la calda pot ser un enemic dur de pelar. I no vull prendre mal ja que a partir de setembre tinc un objectiu clar pel que vull entrenar, 27-N Marató Donosti.

Previsió meteorològica a Báscones de Ojeda :

Així que si s'ha de caminar una estona es fa, si s'ha de parar es para, cap pressa, mirar de disfrutar de l'ambient previ i post marató. Després ens van dir que hi ha paella gegant per tots els participants junt amb tota la gent del poble, la veritat és que personalment són coses que fan gràcia viure i veure, ja que en les curses més massificades de gent això és impossible de veure.

Deixo aquí alguna foto que he pogut trobar d'edicions anteriors.











I res, miraré de penjar la crònica el dilluns pròxim, ja que dimarts me les piro 5 dies a Cracòvia a desconectar de tot. Falta fa, la veritat.
Salut!

1 comentari:

Jordi ha dit...

Molta sort i que us surti tot tal i com teniu pensat.
Força!.