Seguidors

dilluns, 5 de març del 2012

Mitja Marató Calella

Després d'acabar la Botifarunner, dilluns tenia unes agulletes considerables als quàdriceps, els bessons anaven força carregats també però ja hi venien del divendres anterior, així que una bona sessió de fisio i un bon descans em va ajudar moltíssim.
Dia que ha passat, dia que m'he anat trobant millor, oblidant del tot les agulletes. He pres més atenció sobretot en el tema estiraments al acabar cada entreno. Normalment cuido molt el tema estiraments, però aquesta setmana encara més.

I ahir diumenge en principi no tenia cursa però com que volia fer una última tiradeta de cara a la marató vaig decidir que el més fàcil seria fer-ho en alguna Mitja, per trobar d'aquestes manera sensacions més reals. Així que em vaig presentat a Calella amb el Xavier per fer un calentament, 3-4 kms previs i la Mitja a 4'15'', a ritme de 3hores en Marató.

I així va ser, calentament de 3 kms sense mirar ritme, 3.5 kms a 4'27'' i empalmant quasi sense temps per res a la línia de sortida.
A la Mitja Marató poca història, ja de bon inici agafant ritme fins que als voltants del km.7 vaig atrapar la llebre de la 1h30m. Allà em vaig quedar, al grupet, resguardat i anar passant els kms. Anava còmode, sense patir de cardio i únicament potser amb una mica de plom a les cames. Però vaja, en general aguantava sense problemes.
La llebre va portar un ritme més elevat a la 1ª meitat però en canvi a la 2ª part va anar més lent, conscient del lleuger vent de cara que teníem a la tornada. Això ho dic perquè jo mateix li vaig preguntar al voltant del km.13, del perquè havia anat una mica més rapid del que tocava durant la 1ª part.
I cap al km. 17, veient que havia baixat una mica el ritme, vaig fer un petit canvi, sortint del grup per acabar fent els últims 4kms una mica més vius, tampoc res excessiu perquè el vent, tot i que lleuger, bufava una mica en contra. Res extra, únicament era per baixar de 1h30m, que ja posats... Al final 1h29m38s. Una mitja que no passarà a la història, l'escusa era sumar kms a ritme aproximat de marató. I és que quan no vas a competir tot es fa més dur.
Per cert, per fi vaig conèixer en cursa a Miquel Xirau , amb qui vaig poder parlar una mica mentre corríem. Molta sort Miquel a Milà, que aconsegueixis el teu objectiu.

Alguna conclusió?
He complert l'expedient, simplement això. M'he notat una mica cansat, suposo que els kms acumulats i les 2 maratons recents passen factura. A més em quedo amb molts dubtes sobre rodar a 4'15'' a la marató de BCN, igual m'ha de venir la brigada de neteja a recollir al km.32 si surto a aquest ritme, almenys és la impressió que tenia ahir. No sé, no em veig corrent 21kms més a aquest ritme, ara bé, comptant que arribaré a la marató descansadet i més mentalitzat tampoc descarto res. Queden 3 setmanes per davant, ja ho anirem veient.

Tanco la setmana amb 77kms i aquesta setmana toca Mitja de Cambrils amb un altre plantejament, fer-la a ritme molt més viu, vorejant el 4' el km. Si es dóna la ocasió i em trobo bé miraré de fer marca, però tampoc em vull cremar en l'intent. Si veig que no toca, afluixaré el ritme i ja arribarem ...

El que sí veig és que necessito passar Cambrils i la marató de BCN i desconectar uns dies, baixar entrenaments i viure de rentes un temps. Ara bé, em conec i no sé si després serà així ...

Salut!

5 comentaris:

Guillem ha dit...

Cada vegada estic més convençut que acabaràs sortint a Barcelona vorejant els 4'15'', i si les forces et responen baixaràs de 3hores.

Això si, t'anirà bé arribar una mica descansat...

Unknown ha dit...

Ei, et vaig veure molt bé durant la cursa. Ja t'ho vaig dir ahir, a Barcelona baixaràs de les 3h.
Una llàstima no poder xerrar mes estona al final de la cursa, però no em trovava gaire bé i vaig marxar ràpid.
A Cambrils segur que trenques el cronometre!!!!

Abuelo Runner ha dit...

Mucha caña amigo FRANCESC la que llevan tus piernas, ahi que pensar en darle un descanso al cuerpo, después de la maratón de Barcelona, que lo tienes mas que merecido.

Sergi Condis ha dit...

A Barcelona sub 3 hores. No en tinc cap dubte. Si tot et respecta estàs per això.
A seguir entrenant...
Ens veiem!

Jordi ha dit...

Francesc, tu et coneixes millor que ningú, ixí que tu mateix. Jo crec que descansant bé després de Cambrils arribaràs a BCN molt fort. Ho tens a les teves mans. Ánims.