Seguidors

divendres, 25 de gener del 2013

Primer contacte amb els 10kms : Sant Antoni

Debut als 10kms de Sant Antoni que em deixa ben clar on estic : 40'12''. Em vaig marcar aquesta cursa, homologada 100%, per veure on es trobava el meu punt de partida i ara ja sé on és. Entre les 12 maratons del 2012 i que només porto 2 setmanes d'ençà que he tornat a l'activitat,poc més podia esperar.
Em va agradar la cursa, circuit ideal, bona temperatura, sense vent, vaja, condicions idònies per qui es disposés a fer bona marca. Potser picava una miqueta la pujadeta que es feia per una part del Paral.lel i Sepúlveda, però la baixada que hi havia en molts trams del recorregut ho compensava.


Personalment, ja dic, no aspirava a res, buscar el meu límit o fregar-lo i anar fent. Passava els 1ers 5 kms en 19'50, i tot i que em feia gràcia fer sub40 ni que fos per un segon, era ben conscient que tot em començava a pesar i que quedava el pitjor tram de la cursa per fer. I així va ser, al km.6 em va venir un pensament de desconnexió i deixar-me portar. Se m'estava fent molt llarga la cursa, sembla mentida eh? Acostumat a fer tantes maratons. Però no tenia res a veure, aquests ritmes explosius fa molt que no els treballo i això es paga.
Però vaig seguir com vaig poder, mantenint la dignitat, per acabar fent uns segons 5kms en 20'22. Ni del 8 al 10, amb terreny favorable, em vaig veure capaç d'intentar recuperar els 15 segons que em separaven del sub40, ja m'era igual, no volia arribar al patiment extrem.
Així que al final 40'12'' per debutar al 2013 i ara només queda millorar, tinc molts mesos per endavant.

El 2012 el vaig tancar amb uns 668kms en curses degut en gran part a les 12 maratons. Aquest any baixaré escandalosament aquest quilometratge i anirà dedicat exclusivament a arribar el màxim de bé possible a la marató de finals d'any que m'he marcat com a objectiu. Aquesta serà Donostia, al 24 de novembre. És una marató amb molta qualitat de marques, amb un nombre de corredors crec que idoni per córrer, en un circuit ideal, amb el públic basc que anima i molt, una terra sempre encantadora i perquè no dir-ho, on ja vaig fer
la marca de 3 hores 8 minuts que tinc avui en dia en marató ... El principal handicap? La climatologia del Nord, però vaja, un dia de mal temps me'l puc trobar a qualsevol lloc.Creuarem els dits el dia que arribi.
Tinc molts pardals que em ronden pel cap, però aquest 2013 me'l prenc molt relaxat de kms. Crec que faig bé després de l'abusiu 2012.
 
De moment diumenge a veure els 10kms de Vilafranca desde fora, aquest any toca col.laborar amb l'organització : Fondistes Penedès.
Serà se'ns dubte una gran festa, amb les 1600 inscripcions exhaurides i una manera de viure una gran matinal a la nostra vila.

Per cert, la propera cursa on participaré no serà fins als 10kms de Cambrils el 3 de març, així que imagino que estaré un temps una mica out del blog.

2 comentaris:

Guillem ha dit...

Primera presa de contacte i ja saps d'on comences.

La veritat és que a mi la cursa de Sant Antoni sempre em costa molt. No tenc tan clar que el perfil sigui tan favorable. En canvi, als Nassos sempre faig millor marca... Potser també l'horari de tarda em va més bé...

Ara, segur que ja només podràs anar millorant.
I a finals d'any, a atacar el sub3h!

Ànims!

Yves ha dit...

Els teus fans del barri no et vam venir a veure... "cagumtot!"
Bona marca!