Seguidors

dilluns, 30 de gener del 2012

37'54", nova MMP als 10kms de Vila

Sí, ho he aconseguit, baixar de 38' en 10kms en una setmana post-marató. Sitges la tenia creuada, desconec el perquè, i tot i fer MMP sabia que no ho havia fet bé, que l'havia cagat i que tenia algo més a demostrar-me en 10kms.
Ahir sí, ahir crec que ho vaig bordar de principi a fi, amb una tàctica més lògica i ajustada a les meves condicions, amb la inestimable companyia en cursa del Xavier que tot i xupar roda quasi tota la cursa, jaja, i fotre'm l'atxassu faltant 1,5 kms, m'ha servit de gran ajuda.

Primer haig de dir que sent setmana post-marató estava en perfectes condicions ja desde dilluns mateix, no notava res de dolor enlloc, pràcticament com si no l'hagués fet. Vaig quedar sorprès de no patir cap mena de seqüela, serà perquè realment ja per mi fer una marató en 3h28m és un tràmit? No sé, no ho penso mai això abans d'afrontar-ne una, li tinc molt de respecte, massa, i penso que és molt llarga com per pensar que no et pot passar res.

Anem a la cursa. Ens hem ajuntat el Sergi, el Xavier i jo per afrontar aquests 10kms, a casa, sempre fa il.lusió córrer al teu poble. En la ment, baixar de 38'53'' i fer-ho millor que a Sitges, acabar més satisfet bàsicament.

Ens col.loquem quasi davant de tot, el Sergi encara s'hi col.loca més, nosaltres no, perquè sincerament no tenim ritme ni cames per estar més endavant. Tot i això, segueixo sense entendre molta gent que es posa tan endavant quan no reuneix les condicions, però aquest és un tema que ja he comentat en algun altre post i que no sembla que tingui solució. Anem a la cursa en sí.

Durant la setmana parlant i parlant decideixo que sortiré a ritme aproximat de 3'50'', a intentar ser constant i si podia cremar-ho tot als darrers metres. Res de com vaig fer a Sitges, cremar-me al 1er km i patir molt a partir del 5. El Xavi diu que també sortirà amb mi i compartirem cursa, curta però agònica, que per mi aquestes són a l'sprint.

El circuit és bonic, modificat respecte a l'últim any. I sí, és pla, però el carrer Amàlia Soler va picant amunt i el carrer del Comerç també. Ara, no té grans desnivells que et penalitzin i els metres finals que van desde l'Ajuntament fins a meta són molt bons perquè acaben avall i et motiva més.

A la 1ª volta anem el Xavi i jo buscant grupet sota el que amagar-nos i que ens marqui el ritme que volem. El trobem i la veritat és que anem còmodes. Personalment em trobo bé, no pateixo i disfruto, per dintre penso que avui pot ser el dia tot i que queda bastant. Anem en ritmes entre 3'45'' i 3'50''.

Acabem la 1a volta en 18'57'' i el més important, sense anar cremat i disfrutant, noto que a les cames tinc forces encara i que no defalliré.
El sisè km tenia la impressió que l'havia fet massa ràpid i aquesta sensació la tenia perquè ens vam deixar portar per dos que teníem davant. A l'hora de la veritat no va ser tant, però sí que vaig notar ja a partir del 6 que aquí començava una mica el patiment.
Els metres costen més de passar i vas tenint la sensació que vas més lent. El Xavi crec que és a l'alçada de carrer del Comerç, vora el km.7, que em diu que també li costa i que si vull que ho intenti però jo ja anava tocadet també i si aguantava aquell ritme ja faria prou. El 7 i el 8 doncs són els pitjors kms de cursa però a la vegada són els que em mantenen allà i sé que quan els passi ho tindré a prop.
A l'alçada del 8 el Xavi es posa al davant i augmenta una mica el ritme, m'anima a seguir-lo mentre jo li dic que ja tinc MMP, que tiri. El tio em diu que res, que el segueixi, quasi m'hi obliga, així que no puc fallar. Ho faig un bon tros, tot i que al fer el gir per agafar la Parellada començo a perdre algun metre. Passo el km.9 i m'hauré deixat 3 segons respecte ell. Però penso, tens una bona referència, l'has de seguir com sigui.

Se m'escapa una miqueta més acabant la Parellada i durant el tram que va per la Pl.Constitució , Plaça de l'Oli i cap a Santa Maria, però just arribar a l'Ajuntament foto el canvi de ritme que tenia guardat. No era massa conscient encara del temps que podia fer, fins que acabant carrer Sant Joan i agafant de nou Rbla.Nostra Senyora miro el meu crono i el de meta i veig que ho tinc, que si ho segueixo donant tot baixaré de 38'. I encara dóno algo més, augmento una mica més el ritme i entro en 37'54'', a 5 segons del Xavier que es marca uns 37'49''. M'he marcat el km més ràpid per acabar, crec que una de les millors curses de 10 que he corregut mai. Ja no ho dic pel temps sino per la manera de córrer i afrontar-la, sabent guardar forces i regulant-me bastant.

Per cert, el Sergi 35'25'', entre els millors, segueix progressant. Està a un altre nivell!

Voldria agraïr també tots els crits d'ànims dels més coneguts així com de tots els Fondistes que es trobaven durant tot el trajecte col.laborant en l'organització de la cursa. Són uns 10kms que ja tenen molt bona pinta, amb un circuit planer i molt bonic, sobretot pels que som de Vilafranca i hem mamat sempre tots aquests carrers.

Us deixo aquí la resta d'entrenaments de la setmana :

Dimarts: en solitari vaig fer 40' a 4'55'' per comprovar que tot estava en ordre 2 dies després de fer la marató. Realment estava sorprès, ni una molèstia ni res. Si ho comparo amb fa 1 any ...

Dimecres: junt amb el Xavier de nou vam fer 15' de calentament, 10kms a 4'11'' i 6' suaus. Li tenia respecte a aquest entreno però la veritat és que ens va sortir de perles, inclús més ràpid del que a priori teníem planejat. Sense anar ofegat en cap moment vaig aguantar molt bé.

Dijous: 25' de calentament amb el Xavier i el Sergi. Després el Sergi va fer el seu entreno que li tocava i el Xavier i jo vam anar per fer les repeticions de 500 m ràpids - 500 m lents. En vam fer 8 i força bé, tot i patir una mica al final.

Dissabte: 22' per la tarda a 4'25'', hagués estat corrent molta més estona però no tocava.

I Sevilla en l'horitzó
Queden 3 setmanes per la 2ª Marató, Sevilla. I com no podia ser menys, nous entrebancs, en aquest cas Spanair. Ja sabem tots el què ha passat, així que hem hagut de canviar de plans i al final viatjarem en AVE.
Però ve, ja arribarà, ara toca seguir fent kms fins el 19-F.

Salut i bona setmana!

9 comentaris:

Carles Aguilar ha dit...

Sembla que es bastant habitual després de haver acabat un Marató en bones condicions físiques el fet d'assolir bones marques després en distàncies més curtes... En el teu cas sembla que es confirma un altre vegada aquesta teoria.... Felicitats per la MMP...!!

Abuelo Runner ha dit...

Tu siempre bajando las marcas!!! que pasa que no tienes techo... ya llegaras a mis años!!!
FELICIDADES POR ESA MMP

ultraman ha dit...

Felicitats ,MMP una setmana despres d´una marató em trec el barret.

Xavier ha dit...

Segur que has canviat d'entrenador darrerament...

Unknown ha dit...

Felicitats Francesc!!!!!!
Fer maratons a 3h28' es un passeig per tú.
Bon plantejament de cursa, és el que m'agradaría fer a mi, pero mai em surt bé.
Aquest any baixaràs de les 3h segur!!!

Sergi Condis ha dit...

De Sitges a Vilafranca baixar 1 minut MmmmMMmmm no sé a que es deu. Igual si que has fet alguns entrenos diferents, ja em diràs qui t'ha aconsellat...
Gran, sou grans tu i el Xavi.
Ànims!
Ens anem veient!

Jordi ha dit...

Impressionant MMP Francesc, realment per treure's el barret. No tens límit!!.
No pateixis per "l'atxassu" d'en Xavi que ja li tornaras un altre dia, jeje.

Guillem ha dit...

Estàs a tope, tio!! I del Sergi ja ni parlar-ne...
Però fotre aquesta marca una setmana després d'una marató és de traca!

Si ja ho dius tu, després d'aquest any fer maratons a 3h30 ja serà un tràmit. Una tirada llargueta, vamos!

Anònim ha dit...

.