Seguidors

dimecres, 18 de gener del 2012

Prèvia Marató Gran Canària 1 / 12

Presentació de les 12 maratons
A principis de 2011, una ment que no para de barrinar coses, Xavier Varias, va deixar anar "2012, 12 maratons en 12 mesos". La 1ª reacció meva en sentir-ho va ser "Ves a prendre pel sac, sonat". Encara no havia fet ni la 2a Marató a nivell personal, la de BCN, i ja teníem aquesta proposta sobre la taula. Era una cosa que veia molt llunyana una marató, n'havia fet una, tenia poca experiència i em semblava una aberració plantejar-se fer-ne 12 en un any.
En vam estar parlant molt i molt l'Antonio Rubio, el Xavier i jo, que si era una bajanada, que si jo passo de fer-ho, que si això ens hipoteca tot l'any i no podrem entrenar ni preparar res, ...
Però xerrant xerrant ens vam anar engrescant com qui no vol la cosa, cadascú donava la seva opinió, pros, contres, i vam decidir al final que sí, que serien 12 maratons d'asfalt, les de muntanya no les comptaríem. Tampoc és que de moment fem massa muntanya, en un futur és un dels meus objectius, però com que ells dos tenien el cap anar a fer la Zegama, doncs això, vam decidir que només asfalt.

D'acord, 12 maratons d'asfalt, ara toca començar a rascar i buscar l'adequada per cada mes. En això som uns malalts i ja ens veieu dia sí i dia també buscant informació i dates de les maratons que s'estan disputant al 2011 i que més o menys per data ens podran servir pel 2012. Una premisa important també va ser la de decidir no anar a l'estranger, suposaria massa despesa econòmica, tot i que la veritat sigui dita, córrer a Berlin se'ns va passar pel cap, ens ho imaginàvem i havia de ser la bomba. Nova York és una altra que estava per allà i sempre la somies, però el problema de la marca a acreditar ens ho impedia. Així que res, descartades, ja cauran un altre any amb més tranquilitat.

I bé, comença la recerca. Trobem pel 22 de Gener Gran Canària i pel 19 de Febrer Sevilla, perfecte. Ens assegurem la data de la 1ª i comprem els vols a mig juliol ja tan per les Canàries com per Sevilla, a preus bastant econòmics comparat amb lo que hi ha ara. Assegurades aquestes dues, al 25 de Març teníem claríssim que faríem Barcelona, la de casa. Aquesta és sagrada i per tant marcada amb una X.
Anem a l'Abril, aquí comencem a especular, que si Madrid, que si a veure Empúries si canvia de data i se'n va a la última setmana d'Abril. Pel camí neix la marató de La Corunya també. Per un moment pensem en empalmar Madrid, Corunya i Empúries seguides, però eliminem Madrid després de pensar-ho una mica. Així, queda Empúries pel 29 d'Abril i segurament doblarem amb la Corunya al 15 d'Abril.
Maig en té vàries, dues amb poca gent: Aguilar de Campoo i Bilbao, i per altre lloc Vitòria. Vitòria no ens quadra perquè coincideix amb els 7Cims, així que tenim al tauler dues opcions, o Aguilar de Campoo o Bilbao. Encara no ho tenim clar, però una d'aquestes dues haurem de fer. O el 20 a Aguilar de Campoo o el 27 a Bilbao.
Juny en té una, Toral de Vados (León). Veiem que el Ricky Abad la va fer durant el seu repte de 500 maratons seguides i ens informem al seu blog de les característiques. Buah, igual 200 persones i solitària, però és el que hi ha. Té números, més que res perquè no hi ha res més al Juny. Tocarà fer una bona excursió si s'acaba confirmant que es torna a fer aquest any.
Juliol està desert al territori espanyol, així que serà un mes de descans de maratons.
Agost? Aquí ve el gran descubriment, la Marató de Rio Boedo, un poblet de 100 habitants prop de Palencia, concretament a Báscones de Ojeda. Comencem a llegir blogs de gent que l'ha fet, corren només unes 50 persones i quedem meravellats, una cosa totalment diferent: marató casolana i gratuïta, sense xip, en ple agost i amb dinar de germanor després de córrer. La anem a fer a l'Agost del 2011 per veure què tal i en sortim encantats. Tot el que deia la gent en les seves cròniques era veritat, no exageraven pas. Tracte exquisit per part de la família que ho organitza. Per tant, al 2012 la repetim.
Pel Setembre ens trobem igual que al Juliol, no n'hi han. Però zaszca, fa pocs dies veiem que Saragossa vol tornar a fer-la al Setembre després de 3 anys al Novembre. Així que quan s'acabi fent oficial, al Setembre cap a Saragossa.
Octubre està destinat a fer la del Mediterrani, a Castelldefels. Particularment no m'agrada gens aquesta marató però és a prop de casa, econòmica i s'ha de tirar per aquest cantó.
Novembre el tenim destinat a València, per dates és la que ens anava millor i com que no l'he fet mai i de pas hi tinc família, doncs endavant.
I per acabar l'any, al Desembre, tenim dues opcions sobre la taula, o córrer a Málaga el 6 de desembre o esperar a que Castelló tregui la data oficial.
Així doncs, aquesta hauria de ser una mica la fulla de ruta a seguir.

Perfilat el calendari, què en penso?
El 2011 ha estat el meu 1er any sencer com a corredor popular. He anat acumulant molts entrenos, curses de 10, mitges maratons, 3 maratons d'asfalt i una de muntanya, caminades de resistència, unes 6 hores en pista, ... Tota aquesta suma de kms m'ha ajudat a millorar moltíssim i canviar una mica la visió que tenia de les maratons. Ara mateix no veig tan descabellat això de fer 12 maratons, tot i que entenc que la gent que no està acostumada a fer curses tan llargues pugui pensar que estic mig boig.
Fer 12 maratons està clar que t'hipoteca molt la temporada, però veurem com vaig reaccionant a elles. Tinc un parell d'elles marcades amb majúscules, on, depenent de com em trobi físicament, intentaré provar alguna coseta. És fàcil deduir-ho, cauen en dos mesos senars ...


Gran Canària
I aquí estem, amb moltes ganes d'arrancar això. Dissabte volem ja cap a Gran Canària on començarem la nostra aventura.

Haig de dir que l'Antonio ha patit una lesió de la qual s'està recuperant i de moment no podrà començar el repte amb nosaltres, però esperem que ens acompanyi en futures maratons si tot va com ha d'anar, que així serà, segur. Com més serem més riurem.

A Gran Canària serem 3844 corredors, molts estrangers pel que sembla, distribuïts de la següent manera : 1055 en 10kms, 2224 en Mitja i 565 en Marató. No està gens malament per una marató que va veure perillar la seva celebració i que enguany celebra la seva 3ª Edició.
Els maratonians completarem 2 voltes a un circuit de 21,097 kms, circuit totalment homologat per la Federació Espanyola d'Atletisme i la sortida serà a les 9 del matí hora insular.

El plantejament per encarar aquesta 1a marató i vaja, la majoria d'elles, serà conservador. Tot i acabar l'any rodats fent Marató de Donosti i 6 hores (el Xavier Marató de Donosti i 24 hores), les vacanes de Nadal pel mig i alguns dies de parada obligatòria fan més difícil el tornar a arrencar de nou. Així doncs, l'objectiu és finalitzar-la entre les 3h30m i les 3h40m. Doblar la 1h45 per començar ho firmo ara mateix.

Dissabte volem, tornem dilluns a la tarda. Esperem que amb la 1a a la butxaca.

Ah, per acabar el post d'avui una frase que em fa molta gràcia i que no recordo on la vam llegir:
"En en el maraton te da todo pol culo menos el viento q da de cara". Quanta raó.

6 comentaris:

Abuelo Runner ha dit...

Suerte amigo Francesc, espero que todo te valla de fabula y que se la dediques a quien tu ya sabes, seguro que te dará fuerza para que consigas este reto.. que tenéis por delante.

ultraman ha dit...

Molta sort Francesc,quin repte mes bonic 12 maratons en un any ,brutal
anims i a per la primera.

Unknown ha dit...

Que vagi molt bé per les Canàries!!!!
Em feu molta enveja sana. Aquests reptes a vegades omplen més que les MMP aconseguides.
Amb la forma en la que et trobes, sobrat has de fer entre 3h20' i 3h30" sense patir gens ni mica.

Francesc ha dit...

Gracias Abuelo, sin duda que la 1ª tendrá una dedicatoria especial para él.
Ultraman, encantat de coneixe't, et posaré a la llista de blogs amics i t'aniré seguint.
Miquel, doncs també és el que penso, per sobre de MMP coses així motiven molt. Ara, això de 3h20 ara mateix no sé no sé, tampoc m'ho plantejo. Ja et dic, doblar 1h45 ho firmo.
Merci a tots.

Jordi ha dit...

Qué és pot dir....ja em vas explicar el repte en primera persona fa temps. És un REPTE espectacular!, molts ànims per l'anyet que se us ve a sobre :-)

Guillem ha dit...

Una vegada vas fer les 6 hores donant voltes a la pista, sembla que les maratons ja se't queden petites, eh!

Però per aquells que hem patit com a porcs als 42'195Km, sabem el mèrit que té el vostre repte.

Molta sort per demà, i a per la primera!!