Seguidors

diumenge, 25 de setembre del 2011

Mitja Marato Ruta Vino Somontano (Barbastro)

Mitja Marató Barbastro, MMP 1h28m21s

Avui no puc començar d'altra manera que confessant que estic molt content i satisfet de la mitja marató d'ahir a Barbastro, on vaig aconseguir marca personal, 1h28m21s, sense voler-ho o almenys sense tenir aquesta intenció de bon principi. Anem a pams.

Ens vam desplaçar a Barbastro l'Eli, el Xavi Varias i jo, que fins a última hora no sabia si hi podria anar perquè vaig estar dissabte al matí treballant i quan ja ho veia perdut, es va fer la llum i vaig poder escapar-me. Em feia gràcia pel fet que la cursa era dissabte, que podies córrer fora de Catalunya i que Barbastro estava relativament a prop, 1h40minuts de viatge.

Com deia la setmana passada era una Mitja amb meitat del recorregut en pujada i l'altre meitat de tornada en baixada. Pretensions inicials? Posar-se un dorsal, xip i tastar de nou la competició, jeje, després anar fent i sense objectiu massa clar, guiar-se per sensacions. Si rondava la 1h30minuts ja em sentiria satisfet i sino doncs a acumular kms a ritme més tranquil.

La bossa del corredor, un xaleco i una ampolla de vi DO Somontano

Total, que abans de sortir comentem la jugada. L'Eli diu que anirà a rodar a 1h50 , el Xavi que no ho sap i jo li comento que vull provar a 4'20'' i a veure què tal em trobo. Em diu que no, que anirà fent, així que surto i me'n vaig sol entre els 550 corredors aproximadament que hi havien en cursa. Ah, per cert, estrenava les mitges Compressport, ja les havia provat en l'entrenament de dilluns i ara les volia provar en cursa, per la resta tot igual, l'indumentària habitual de cursa.

Així doncs tiro sol, faig el primer km en 4'12'' i no m'ho semblava pas, creia que anava més lent. Però em dic regula, calma, portes només 3 setmanes entrenant, així que tingues el cap fred que sino reventaràs. Sortim de Barbastro per una carretera que ens portarà a un poble situat al km.10, Pozán de Vero. Durant aquests kms, en lleuger ascens tota l'estona, em col.loco en un grupet una estona, rodant a ritmes de 4'27'' , 4'24'' , 4'21'' però cap al km.6 decideixo deixar-lo i atrapo un altre grup que hi havia a uns 30 metres i que anava un pèl més ràpid. Era un grup de nois del grup km0.cat. M'hi acoplo sense cap problema i aguanto bé el ritme, vaig còmode però decideixo quedar-m'hi almenys fins al km.10. Així que "repòs" rodant a 4'18''-4'20''.
Total, que arribem al km.10, Pozán de Vero, crec que marco uns 43'20'' i allà dic prou. En aquest punt anava a 4'20'' de mitja, o sigui, que estava per fer al voltant de la 1hora 31minuts.
Fins al 10,5 encara pujava però és igual, canvio de ritme i deixo el grup, me'n vaig a l'aventura, em vull provar i exigir més. Arribo al 11 i ja veig que he marcat 4'04'' en el darrer km. En aquest punt ens creuem amb els que pugen i penso, el Xavi ja haurà passat però l'Eli no, així que mentre avanço vaig mirant de veure si em creuo amb l'Eli, passen els minuts i no la veig, que estrany em dic¿? En fi, ho deixo estar i vaig a lo meu. El terreny a partir d'ara ajudarà, lògic perquè majoritariament tira cap avall, però a part d'això és que em trobo fort i bé i amb molta energia.
I vaig tirant, passen els kms i vaig marcant kms en 3'56'' , 3'57'' , 3'59'' i passo la 2a i la 1a dona i més endavant la llebre de 1h30. Aquí és on em dóno compte que sino defalleixo tinc la marca de Barcelona a tocar i ara sí que em plantejo rebaixar-la ja que s'ha donat la ocasió.
A aquest ritme arribo al 19, que és el punt clau, ja que al 19,5 hi trobaré una pujada dura de 300 metres que em pot suposar un cop de martell o no. Pateixo una mica però la supero amb suficiència, faig aquest km en 4'12'', ja ho tenia quasi fet.
L'últim km es feia per dintre el poble i amb força gent, així que vulguis o no et porten en volandes i t'ajuden i molt. Dóno el que em queda per fer el km.20 en 3'43'' , el km més ràpid de tots, i afronto els 100 metres que resten en pujada ja sense cap por, aprofito la inèrcia que portava i creuo la meta en 1h28m21s, baixant en un minut la marca que tenia a la Mitja de Barcelona, més senzilla que la de Barbastro. Ah, aquest temps és el del meu crono, m'imagino que a les classificacions sortiran alguns segons més degut a que a la sortida no hi havia catifa i vam sortir del mig del grup.

Inesperat, més que res pel moment en què em trobo, molt d'hora encara de la preparació com per pensar en marques. Ara, que l'alegria no me la treu ningú, si em marco 10kms inicials en 43'20'' i els segëunts 11,1kms en 45'01'' és per estar satisfet, de menys a més i acabant amb boníssimes sensacions, zero molèsties i sense massa fatiga.
En creuar la meta m'hidrato a base d'aigua i síndria i al cap d'una estona sento com per megafonia diuen que "ahí llega la 3a mujer, Elisabeth Amat". Collons, em giro i veig l'Eli arribant, miro el crono i veig 1h34 i pico, si que s'ho ha pres amb calma, sí, ja ho veig. Ara entenc perquè no m'havia creuat amb ella al km.11!!! A sobre fa podium i premi econòmic! Enhorabona!

El Xavi arriba en 1h37, amb calma i arrastrant la Matagalls-Montserrat de la setmana anterior, una bona càrrega que portava a sobre acumulada.

Així doncs va ser un bon dissabte que vam acabar amb un bon soparet, comentant anècdotes i tornant cap a casa el mateix dissabte nit. Amb gent així dóna gust anar pel món.

D'altra banda, aquí teniu detallats els entrenaments d'aquesta setmana:

Dilluns: al tenir mala espina dels escassos 13kms que havia fet el diumenge anterior, em vaig currar una bona tirada de kms. Havia quedat amb el Pere Cosa, amb qui normalment surto a córrer uns 11kms el dilluns i ja l'havia avisat que tenia intenció de fer-ne més, que ho tenia pendent. Doncs bé, sortim a un ritme de 5'10'' durant els 3 primers kms per posteriorment anar situant-nos sobre els 4'58'' de mitja i continuar així fins el km 17.5, on em va dir que pararia al 18 i va aprofitar per fer un canvi de ritme final de 500 metres que ja ens va fer rodar aquell km.17 a 4'35''. Jo vaig decidir continuar, em trobava bé i fresc, així que vaig apretar, volia acabar fent uns kms per sota del ritme de marató que tinc planejat a Donosti. Aprofito i arribo fins al km.24 i em marco uns últims 6kms en 4'21'', 4'24'', 4'18'', 4'12'', 4'10'' i 4'12''. En resum, 24kms en 1h54minuts, acabo realment satisfet, és el que sento en aquell moment.
Aquest entrenament també el vaig aprofitar per estrenar les mitges Compressport que us comentava abans, les quals seguiré provant en tirades llargues. Me n'han parlat bé i serveixen bàsicament per evitar sobrecàrregues, sobretot a la zona dels bessons. Així que les provarem un temps i a veure què.

Dimarts: descans.

Dimecres: 20' calentament a 4'58'', aquest cop vaig calentar una mica més ràpid de lo que estic acostumat perquè volia arribar més posat a lo que em venia a continuació, que eren 50' entre 4'20-4'30''. La idea era sortir a 4'30'' uns kms i anar augmentant el ritme progressivament, però ja desde el principi em vaig col.locar en 4'20'' i vaig anar 5kms a aquest ritme. Els següents van ser més ràpids, entre 4'07 i 4'10, fent el darrer en 3'59''. En total vaig fer 11kms a una mitja de 4'12'', uns 46'22''. Després 1km de refredament i a estirar.

Dijous: 60' suaus a un ritme mig de 4'54''. Jornada de recuperació activa.

Divendres: 20' a ritme mig , 10' a ritme de 4'10'' i 10 minuts més a ritme mig. En total 9kms a 4'28''.

Diumenge lògicament descans, m'ho he guanyat.

Tanco la 3ª setmana doncs amb 85 kms , una mica més exigent ja, però enganya una mica, ja que conté dos tirades, la de dilluns i la Mitja Marató de Barbastro.

La setmana que ve: Mitja Sant Cugat

La setmana que ve aniré a fer la Mitja de Sant Cugat, però aquesta la faré a ritme de marató (entre 4'35'' i 4'40'') i amb tirada prèvia inclosa que espero que sigui de 7-8 kms. Vull mirar d'acumular uns 28-29 kms i aprofitaré que la Mitja és bastant sinuosa per començar a provar el ritme de marató de cara a Donosti.
Cada setmana que passa és un pas menys per l'objectiu, GOOOO!!!!

7 comentaris:

Abuelo Runner ha dit...

FELICIDADES por tu MMP en media maratón es para estar contento, ya lo digo yo que las marcas salen cuando menos te lo esperas..respecto a las medias a mi me van fenomenal, vigila los ritmos amigo Francesc.. no sea que llegues muy pronto al pico de forma optimo.. vamos pasado de entreno para la maratón.
Francesc te envié un correo por el tema de unos carnet de Basça.. bueno esta semana te llamo y hablamos.

Eli ha dit...

Merci pel comentari ;)
Per cert, com t'enrecordaves que el poble es deia "Pozán de Vero" això és que no anaves prou cansat i tenies temps de llegir els rètols :P

Francesc ha dit...

Abuelo, los ritmos controlados, estoy como un toro, jaja. Te contesté el correo granuja, llama a quien te dije.
Eli, avui m'he descarregat la ruta al Google Earth i per això he vist el nom del poble. Enhorabona de nou.

Jordi ha dit...

Impressionant Fos!, una cursa perfecte, de menys a més com acostumes a fer. Felicitats per la teva MMP, no serà la darrera.
Felicitats també a L'Eli pel seu pódium.

Yves ha dit...

Felicitats!!!!!

Per cert, el vinet molt bo, no?

Yves ha dit...

Felicitats!!!!!

Per cert, el vinet molt bo, no?

Yves ha dit...

Felicitats!!!!!

Per cert, el vinet molt bo, no?