Seguidors

dilluns, 21 de maig del 2018

Berga - Rasos - Berga, 26km 1600+

Petita entrada per deixar en l'historial del blog aquesta cursa. Ahir diumenge anava a fer la Berga-Rasos-Berga. Un puja baixa de 26 km organitzat pel Club Esquí Berguedà i que enguany complia la 20ª edició.
Cursa molt familiar, no arribava ni a 140 corredors, i uns 50 caminadors per la Caminada.
Aquí tenim el perfil de la cursa. Pujada fins a Rasos de Peguera, arribant quasi a 2100 metres d'alçada, i baixada cap a Berga passant pel santuari de Queralt.


Es donava la sortida a les 8 del matí, es va fer un tomb per la rambla principal de Berga i ja enfilàvem cap amunt. Els primers 4km eren mortals fins arribar a la Figuerassa. Bé, el 1 i 2 eren difícils, però encara ... Ara bé 3 i 4 foren l'autèntica mort. És trist dir-ho, però al km 2 ja tenia ganes de fer mitja volta i tornar cap a Berga a fotre'm un bon esmorzar. 
Del 6 fins a dalt de tot, la pendent ja no era tan tan exigent, i era més assequible de pujar. Vaig aconseguir trobar un ritme d'anar fent i ja arribarem. Fent un símil futbolístic, vaig tirar les línies endarrera i a veure-les venir, que quedava el partit de tornada :-).


La baixada tenia de tot, trams tècnics, alguns més corribles, corriols estrets. Van aparèixer 4 gotes de pluja, però no van passar d'aquí. No anava súper però dintre el que cap vaig era qüestió d'anar baixant. Pèssim com sempre en els trams més tècnics, aprofitava per recuperar una mica quan és més corrible.
La vaig acabar en 3 hores 34 minuts, és el que solen dir els cracks quan no tens cap objectiu, un bon entrenament , oi? En arribar, cerveseta, entrepà de buti, sorteigs d'obsequis, servei de dutxes al pavelló, ... Tot perfecte, una molt bona organització, senzilla i amb gran tracte al corredor.
Personalment, si fa o no fa, estic com l'any passat, just havent acabat el futbol i intentant agafar una rutina d'entrenaments per posar-me a to pels objectius principals. La Open Cavalls del Vent el 30 de juny és el principal del primer semestre. Només em marco acabar-la, només, com si consistís en anar a buscar el pa. Queden encara algunes setmanes per davant per seguir millorant, o això espero.
Seguim amb les curses familiars, diumenge que ve tornarem a fer una cursa explosiva, 12km i 1600+. De Bagà fins al Puigllançada, un 2400.