Seguidors

dimarts, 4 de febrer del 2020

10km Vilafranca : 38'51"

Tu rai, 10km no són res. Típica frase que et diuen  abans de fer la cursa.
La veritat que és una cursa molt agònica i aquesta en concret se'm va fer molt llarga, sobretot a partir del km 6.
Era la 10ª edició d'aquesta cursa, enguany Campionat de Catalunya de 10km, cosa que tampoc m'afecta :-) , uns 1500 inscrits, circuit cèntric, planer, molts bons serveis, ... Una cursa ja consolidada i segons es diu, una dels millors 10km del país català.
Com va anar la cursa? Dintre meu creia que podia estar vora els 38', considerava que el més normal seria estar entre 38' i 38'30".
En quan es donà la sortida, vaig fer un parell de km bastant per sobre de les meves possibilitats. Passava els 2km amb 7:24, això vindria a ser una mitja de 3'42/km. Massa! A toro passat, en fred, i números en mà ho veus així, quan ets allà ni hi penses. Mica en mica la cursa et va col.locant al teu ritme, però ja arrastres 2km inicials exagerats.

Passo l'equador en 18:52, però amb la sensació interior que em quedava poca gasolina. Estava mantenint un ritme al voltant de 3'49/km, força digne per les meves possibilitats, però encara quedaven 5km per davant, una eternitat en una cursa així.
Arribo al km 6 i encara "aguanto", però és a partir de llavors quan ja noto una davallada important. Aquesta fase de cursa és la més dura, intentes però no pots, i veus com vas perdent progressivament. Venen 2 km durs, el queixal per allà el carrer del Comerç (sens dubte el tram més lleig de la cursa) i després l'anar i tornar de la carretera d'Igualada, on alguna petita pujada et sembla el Tourmalet.
Et va passant gent per tots costats i no hi ha res a fer, vols però no pots. Ho maquillo en els últims 300 metres fent un petit canvi de ritme i així almenys baixo de 39'. I sí, acabo en 38'51", res de l'altre món penso en aquell moment.

Després les coses en fred es veuen molt diferent. Passen els anys, et mous per tots els terrenys, i segueixes allà, fent un sub 39. I més quan veus que el teu bagatge en curses de 10km és escàs (al cap i a la fi he fet més mitges i maratons que curses de 10km).
Finalitzat això, segueixo perfilant la preparació en asfalt. Últimes 6 setmanes per davant. En l'horitzó la mitja i la marató de Barcelona. Objectiu seguir guanyant "velocitat" de cara al gran objectiu de l'any : la UTMB.