Seguidors

diumenge, 13 de febrer del 2011

Sub40 a casa

10 kms de Vilafranca, 39'11''
Aquest diumenge tocava cursa al sprint en el debut als 10kms de Vilafranca, cursa nova al calendari i molt ràpida pel que s'ha pogut comprovar en un dia amb molta boira i que ha deixat els carrers humits i molt perillosos per possibles relliscades. Córrer a casa és especial i esperem que en els anys la puguem seguir disputant entre tanta gent coneguda.
El pròposit era clar, donar-ho tot i mirar de ser sub40 en el 1er intent clar que tenia per aconseguir-ho. Desde el setembre que no corria uns 10kms, els últims van ser a la Cursa de la Mercè amb uns 43'53'', el meu límit en aquell moment.
A les 10 en punt es dóna la sortida, torno a sortir molt endavant per agafar ritme ràpid i no patir molt de trànsit durant el 1er km. Començo ràpid i intento guanyar tot el temps màxim possible per després viure de rentes i aguantar tot el que pugui més endavant. Faig els primers 5kms per sota de 4'/km , aquí teniu els parcials : 3'39'', 3'51'', 3'49'', 3'55'' i 3'59'' i acabo la 1a volta amb uns esperançadors 19'11'' que em donaven molt de marge pel sub40.

Passem doncs per l'arribada i comencem la 2a volta, les cames ja pesen més i a partir d'aquí és quan ja em començo a notar més cansat. Ara bé l'hora de mirar de conservar com sigui tot el que havia guanyat, i mirar d'apretar les dents en l'últim km . O aquesta era almenys la idea.
I així és, del 6 al 9 faig 4 parcials entre 4'06'' i 4'01'' i amb un cansament i unes ganes d'acabar que van creixent a cada passa que faig. Quin patir tu! Aquestes curses al sprint ja ho tenen això i no hi estic massa acostumat.
Tornant del Domo, cap al km. 9'5 ja veia el sub40 a la butxaca, n'era conscient, però tot i això, trec forces d'on no n'hi ha i faig uns ultims metres al límit per acabar amb uns 39'11'' que em saben a glòria. No podia exterioritzar-ho massa perquè estava literalment com el meu cognom, fos, però hores després me'n dono compte del progrés que he fet en tan poc temps.











Córrer 10kms a aquest ritme sincerament ni m'ho podia imaginar fa un temps, ho dic en serio. Ja m'ho diuen molts que ara estic més en forma que quan jugava a futbol .... És diferent, un altre món que no té res a veure, i de moment hi estic disfrutant. Per cert, molts ex-futbolistes vaig veure ahir corrent, això enganxa!
Ara no em desvio del repte que tinc en ment i afronto les 3 últimes setmanes que queden amb molta il.lusió per fer una bona marató. Deia fa poc que els meus reptes de cara al 2011 eren 2, aproximar-me als 40' i baixar de la 1h30 en mitja. Ja els he complert, tot i que ara em queda la marató de BCN per mirar de baixar de les 3h30m i posar la rúbrica a aquest primer trimestre del 2011.

Deixo aquí un resum d'aquesta última setmana:
- Dilluns: 60' molt suaus, uns 10'3 kms. Recuperant-me dels 32kms del dia anterior.
- Dimarts: 15' calentament, un 5000 a 4'09'', 2' recuperació, 4000 a 4', 2' recuperació i 3000 a 4'08''.
- Dijous: 21 kms per muntanya i asfalt
- Diumenge : 10kms

Aquesta setmana més.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Doncs a la foto de l'arribada sí que se't veu orgullós!
Felicitats!

Xavier ha dit...

Per properes vegades, si vas a buscar marca, mira de no tirar del grup com ho estàs fent a la 1ª foto.

Ajuda molt no ser qui es posa al capdavant.

Busca el teu lloc en algun grup i espera el teu moment.

Tot i així, pensa que hi ha gent que s'hi està molts anys intentant baixar de 40 minuts, i molts vegades només es queden en això, en l'intent.

Tu al primer intent serio, no has baixat de 40 per pocs segons, sinò per gairebé 1 minut!

Enhorabona.

PD: Llàstima,però, que la festa no fos completa amb aquell mendrugo que va acabar per davant teu... jajaja.