Seguidors

dimarts, 8 de març del 2016

6 de Març : El Setge de Cardona, 54kms i 2300+

Després de dormir poc o res, afrontava ara sí la 1ª Marxa de la temporada després de l'intent fallit de Prades. Us deixo la crònica que m'han fet arribar ...
 
Aquest passat diumenge iniciàvem, definitivament, el Campionat de Catalunya de Caminades de Resistència 2016 (CCCR 16’). El lloc d’inici, una de les fortaleses medievals més importants i emblemàtiques del país, el castell de Cardona.
 
El compte Eck havia sol·licitat, els dies anteriors, ajuda a la reina per tal d’evitar una rendició d’una de les fortaleses medievals més importants i emblemàtiques del país, el Castell de Cardona, davant el setge al que serien sotmesos per part dels Borbònics i dirigits pel comte Muret.
Finalment, a les 7h del matí del dia 6 de març, amb les primeres escletxes diürnes del nou dia, s’iniciava l’atac per part dels borbònics.
Per la seva banda, els austriacistes, uniformats per la ocasió emprenien la marxa que els portaria al km 12 a l’església de Santa Àgata, i a on carregarien provisions.
El bombardeig era constant per part dels borbònics. A cada pas que s’avançava, el brogit dels canons era més proper i obligava a ser molt caut i evitar ser vist per l’exèrcit rival. L’ascens a el Remei provocà algunes baixes, i encara que alguns pogueren arribar fins a Santovà, km 29, les tropes austriacistes anaven perdent elements. 
No obstant, s’inicia l’atac al campament de la Coromina contra les tropes borbòniques i se’ls aconsegueix derrotar.  Això els permet tenir un accés més directe al castell i intentar evitar d’aquesta manera la rendició al setge al que estaven sotmesos. 

Però cal actuar ràpid ja que la climatologia els hi és adversa en determinats moments, amb un aire gèlid i està provocant moltes baixes entre les tropes. A més són els darrers raigs de llum del sol i si arribés la nit, caldria aturar-se o anar més lentament, i potser ja seria massa tard i ja s’hauria produït la rendició de la fortalesa.
Han de seguir avançant i tot i que les forces ja comencen a justejar, finalment s’aconsegueix introduir-se dins la fortalesa i derrotar els borbònics en una nova batalla, i d’aquesta manera, posar punt i final al setge al que havia estat sotmès el castell durant 9 hores i 26 minuts. 
 
Ja en tenim una a la saca, Cardona és nostra. 
Propera parada 13 de Març : la Marxa dels Castells de la Segarra , 54kms i 600+.

2 comentaris:

Yves ha dit...

Tio! Vas anar a córrer o a la guerra? ;-)

Arantza Ugalde ha dit...

Molt original, ja, ja,...